Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@16:11:23 GMT

«شام آخر»ی که پس از ۱۰۰ سال کشف شد!

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۹۱۱۶

«شام آخر»ی که پس از ۱۰۰ سال کشف شد!

به تازگی اعلام شد یک تابلو نقاشی که بیش از ۱۰۰ سال بر دیوار کلیسایی آویخته شده بود، در حقیقت یکی از آثار «تیشن» (تیسین) ـ یکی از نقاشان نامدار رنسانس ـ بوده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از بی بی سی، «رونالد مور»، تاریخدان هنری معتقد است نقاشی «شام آخر» که در سال ۱۹۰۹ به کلیسایی در «لدبری» واقع در انگلستان هدیه شده بود به «تیشن»، نقاش نامدار ایتالیایی قرن شانزدهم تعلق دارد؛ چرا که او در جریان مرمت این تابلو نقاشی موفق به کشف امضای «تیشن» بر روی آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مور» درباره این اتفاق بیان کرد: «همیشه احساس می‌کردم ارتباطی بین این نقاشی و «تیشن» وجود دارد اما هیچگاه نمی‌توانستم آن را ثابت کنم ... حالا ما با یک اکتشاف مهم روبه رو شده‌ایم.»

سه سال پیش «مور» از سوی کلیسا برای بررسی و مرمت این تابلو نقاشی ۳.۶ متری فراخوانده شده بود. «مور» به همراه دستیارش ۱۱هزار ساعت زمان برای کشف ارتباط این نقاشی با نقاش مشهور قرن شانزدهمی صرف کردند.

«تیشن» یکی از مهمترین هنرمندان رنسانس ایتالیا بود.

تصویر یکی از حواریون تابلو نقاشی (سمت چپ) ـ خودنگاره‌ای از «تیشن» (وسط) ـ تطابق دو تصویر (سمت راست)

«مور» با استفاده از اشعه‌ فرابنفش موفق شد امضای این هنرمند که در گوشه چپ نقاشی نوشته شده بود را کشف کند. همچنین این محقق با تطابق دادن چهره یکی از حواریون با یکی از خودنگاره‌های «تیشن» به این نتیجه رسید که یکی از افراد حاضر در میز شام به شکل «تیشن» نقاشی شده است. 

به نظر می‌رسد دو پسربچه‌ای که در این نقاشی دیده می‌شوند نیز کودکان «تیشن» باشند. «مور» معتقد است در این تابلو نقاشی تغییراتی ایجاد شده تا به پرتره خانوادگی تبدیل شود.

به گفته «مور» این نقاشی را یک صومعه در ونیز سفارش داده بود؛ البته خلق این اثر چند دهه بعد، یعنی در  ۱۵۷۶ میلادی سالی که «تیشن» از دنیا رفت به اتمام رسید.

مور معتقد است از آنجا که در آن دوران به دلیل شیوع طاعون افراد بسیاری قربانی می‌شدند، پسر «تیشن» تحت تاثیر این موضوع این نقاشی را به یک پرتره خانوادگی تبدیل کرده است.

«تیشن» کارگاه نقاشی بزرگی در ونیز داشت که محل اجتماع هنرمندان و نویسندگان بود. از این رو این احتمال وجود دارد که دو یا سه نقاش دیگر در خلق این تابلو نقاشی نقش داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اكتشاف تابلو نقاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۹۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، جمعی از دانش آموزان مدرسه ابتدایی پسرانه فارابی ارومیه آثار نقاشی خود را از ۱۶ اردیبهشت سال جاری در نگارخانه حوزه هنری آذربایجان غربی به نمایش گذاشتند .

در این نمایشگاه که به مدت دو روز برگزار می‌شود تعداد ۱۵۰ اثر نقاشی با موضوع‌های مختلف در تکنیک‌های آبرنگ و مداد رنگی از هنرمندان دبستانی در معرض دید عموم قرار گرفته است .

کشف و پرورش استعدادهای هنری ،آشنایی با محیط نگارخانه و ارائه آثار هنری در آن، تشویق خانواده‌ها جهت حمایت از دانش آموزان مستعد هنری در کنار اهمیت دادن به آثار هنری خلق شده توسط کودکان و تشویق آنها به یادگیری فنون هنری از اهداف اصلی اجرای این نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری آذربایجان غربی است .

دیگر خبرها

  • جمع آوری بیش از ۴۵۰ مورد زوائد بصری در قزوین
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • (ویدئو) خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین
  • نمی‌توانم نسبت به ظلم و نسل‌کشی در غزه بی‌تفاوت باشم
  • ذره‌بین در دست هنرمندان: خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین (فیلم)
  • آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • نصب تابلو‌ها و علائم ترافیکی در کمربندی نسیم شمال